Slané minipizzy z listového těsta

Znáte ten pocit, když jste nemocní nebo hodně unavení a neudržíte se pořádně ani na nohou, abyste si něco uvařili? Pak se Vám bude líbit tento recept.

Moc toho teď na nemocenské nenavařím, nevydržím totiž moc dlouho stát nebo sedět, a tak se nabízí jednoduché recepty a tipy. Nejlepší jsou pro mě teď jídla, která si zvládnu připravit i sama a nemusím stát u sporáku a něco míchat. MaruškaVEG mě naposledy při jednom videu navnadila na nějakou dobrotku z listového těsta, a tak jsme měli v lednici jedno listové těsto do zásoby.

Závin ani plněné donutky (někdy příště) jsme nechtěli už jen proto, že šlo o sladké a na to jsme neměli chuť. Už jsme ale dělali tzv. pizza chléb, jen ne v listové verzi 🙂

A po vyzkoušení se chci s Vámi podělit o recept.

Ingredience:

  • veganské listové těsto
  • olivový olej
  • zelené/černé olivy
  • koření podle chuti a dostupnosti – sušený česnek, lahůdkové droždí, uzená paprika, bazalka
  • veganský sýr mozzarella (využít můžete jakýkoli sýr)

Potup:

  1. Rozválíme/rozrolujeme listové těsto na pečicí papír, který rozložíme na plech. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
  2. Těsto potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhaným veganským sýrem, okořeníme, přidáme nakrájené olivy a zasypeme znovu sýrem.
  3. Listové těsto ještě na několika místech propícháme vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo (my to neudělali a měli jsme z těsta  v troubě pořádný polštář).
  4. Pak už jen stačí dát do trouby, trochu stáhnout teplotu a péct asi 20 minut (až zezlátnou okraje).
  5. Po upečení nakrájejte na minipizza kousky a nechte vychladnout (nedočkavce bude bolet břuško).

Ať Vám chutná!

Tip: Minipizzy jsou ale lepší z pizzového těsta, nedrolí se a jsou křupavější a vhodnější i pro návštěvy – nemusíte každému dávat talířek, aby Vám nenadrobil na koberec (a ještě s vysokým vlasem, který se tak blbě vysává)…

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *