Křupavý cizrnový burger

Kolik druhů burgerů si můžete udělat doma? Hodně velké množství! Ale to určitě víte už sami. Já jsem si tu různorodost přímo zamilovala – můžu využít fazole, červenou řepu, cizrnu, tofu, sójové kostky apod. Poslední dobou ale vařím spíše z toho, co mám doma, a tak si tomu přizpůsobuji i recepty nebo vymýšlím nové.

A tento jste si i přímo vyžádali a já jej s radostí sdílím:

Ingredience:

  • 1 konzerva cizrny (asi 400 g)
  • jarní cibulka
  • strouhanka
  • koření: uzená paprika, lahůdkové droždí, sůl, sušený česnek
  • cibule, cukr
  • 4 burgerové housky
  • rajče, okurka, tatarka (já použila Spak)

burger

Postup:

  1. Do hlubší mísy dáme cizrnu bez nálevu a rozmixujeme tak, abychom měli ještě i kousky cizrny (tedy vůbec ne dohladka).
  2. Přidáme koření a jarní cibulku nakrájenou na kolečka (ale můžete taky úplně najemno) a směs celou promícháme.
  3. Dále přidáme také strouhanku – množství jsem záměrně neuváděla, přidejte jí tolik, aby směs byla tvarovatelná, ale ne přesušená – potřebujete ji mírně lepivou.
  4. Mezitím si troubu si předehřejeme na 250 °C a z připravené směsi vytvoříme 4 burgery.
  5. Ty pak dáme na plech vyložený pečicím papírem, přiložíme cibuli nakrájenou na kolečka, kterou pocukrujeme (chtěla jsem zkusit datlový sirup, ale neměla jsem zrovna doma), a dáme péct zhruba na 20 minut a déle, aby na burgeru vznikla křupavá krusta.
  6. Zkaramelizovanou cibuli vytáhneme dříve, aby nezhořkla.
  7. Jakmile začnou být burgery na povrchu tvrdší a jakoby popraskaly, můžeme je vytáhnout z trouby a podávat spolu se zeleninovou oblohou, tatarkou a domácím kečupem (recept najdete v mé kuchařce).

Přeji dobrou chuť! Budu se těšit na Vaše fotky a Vaše zlepšováky.

Tip: Jestli máte raději řepný burger, najdete jeden také v mé kuchařce 🙂

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Kategorie článků
  • Nejnovější příspěvky